top of page

Timebeskrivelser

YIN YOGA

En rolig, meditativ og myk yogaform hvor vi holder et visst antall stillinger over tid (3-5 min av gangen). Stillingene utføres sittende eller liggende. Vi fokuserer primært på å tøye ledd og bindevev. Vi øver oss på å være i stillingene over tid, på å vende oppmerksomheten vår mot øyeblikket, på å utforske oss selv, senke tempoet og gi slipp. Timen rundes av med ti minutters hvile under pledd.

Intensitetsgrad: Lav.  

SOFT FLOW YOGA

Yoga for deg som ønsker deg myk og mild yoga utpå kvelden. Disse klassene er blottet for avanserte stillinger, intense økter og høyt tempo. Her fokuserer vi heller på å lande mykt i kroppen, finne ro og tilstedeværelse - her og nå.

En typisk Soft Flow-klasse kjennetegnes av en jevn strøm av myke bevegelser og stillinger som lenkes sammen av inn- og utpust.

Se også for deg en god porsjon sirkulære bevegelser som varmer kroppen innenfra, og gjør deg mer smidig over tid. 

Foruten å gi deg mer overskudd, vil denne praksisen ha en jordende og samlende effekt på både kropp og sinn. Den egner seg derfor godt for deg som sliter med dårlig søvn, uro, utbrenthet, stress o.l. 

Du trenger ikke være dreven for å bli med på dette kurset – tvert imot! Kurset egner seg for alle – uavhengig av nivå.

Vi avslutter alltid med en avspenning til slutt. Deretter er det bare å tusle hjem og krype til køys med godfølelsen i kroppen!

Intensitetsgrad: Lav/middels.

STYRKEYOGA

Kurset for deg som ønsker å praktisere yoga som både åpner og styrker kroppen. Her får du aktivert den dype kjernemuskulaturen samtidig som du gir slipp på spenninger. Kurset egner seg for alle, men kanskje spesielt for deg som kjenner på effekten av et stillesittende koronaliv, eller trenger å styrke kroppen på et generelt grunnlag. Du kan forvente deg stående, sittende og liggende sekvenser. Timene rundes alltid av med en dyp avspenning, slik at du får skylt ut hverdagsstresset som har satt seg i kropp og sinn.

Intensitetsgrad: Middels. 

HATHA YOGA

Rolig yogaform der stillingene holdes lengre enn ellers. Dette er en lett til middels krevende yogaform som passer godt for nybegynnere og for deg som ønsker å praktisere i et roligere tempo. Det er også en balanserende praksis, med øvelser som øker styrken, fleksibiliteten, utholdenheten og energien, samtidig som den stilner sinnet. I dette kurset vil du lære deg ulike klassiske stillinger (asanas) og pusteøvelser (pranayama), samtidig som du får en dæsj yogafilosofi med på kjøpet. Du vil tas med inn i stående, sittende og liggende stillinger, bakover- og fremoverbøyninger, samt vridninger. Øvelsene knyttes ikke sammen i vinyasa-sekvenser. Vi benytter hjelpemidler som klosser, belte og puter slik at du får jobbet ut fra dine forutsetninger. Kurset egner seg dermed også for deg som har skader eller plager. Timene avsluttes alltid med en deilig avspenning. 

Intensitetsgrad: Lav/middels. 

VINYASA FEELGOOD FLOW YOGA

Vår «hardeste» time! Dynamisk yogaform for deg som ønsker å forbedre din egen kondisjon, styrke, stabilitet, og bevegelighet. I løpet av 75 minutter jobber du deg gjennom hele kroppen.
Praksisen har fokus på pust, bevegelse og flyt. Vi går gjennom solhilsener, stående stillinger, foroverbøyninger, rotasjoner og bakoverbøyninger. Det hele bindes sammen av inn- og utpust. Vi runder av timen med 10 min avspenning.

Intensitetsgrad: Middels/Høy

YIN & YANG RESTORE YOGA

Dette kurset kombinerer det beste fra våre rolige og dynamiske klasser i én og samme yogapraksis, slik at du kan oppleve fordelene av begge yogaformer. Passer for deg som ønsker en mild yogaform utpå kvelden. Etter å ha landet på matta, vil du ledes inn i ulike yin yoga-øvelser, ispedd elementer av yang yoga (mer aktiv yoga). Se for deg en mild flyt av ulike bevegelser og stillinger som lenkes sammen, hele tiden med en meditativ tilstedeværelse. Fokus ligger på å finne balansen i en selv og stillingen, kjenne på kontrasten mellom det hvilende og det lett styrkende. Stillingene er primært hentet fra yin yoga-tradisjonen, men vi runder alltid timen av med en eller to ekstra dype, lange og mer restorative-stillinger før en avsluttende avspenning. Denne yogapraksisen har en kraftfull effekt på energinivået. Den bidrar også til økt sirkulasjon, samtidig som du vil kjenne at spenningene slipper tak.

Intensitetsgrad: Lav. 

UKAS JOKER

Ukas joker er ukas store overraskelse! 

Her setter vi jevnlig opp pop-uptimer med ulike instruktører og yogaformer, slik at du får anledningen til å hente ny inspirasjon og prøve noe nytt!

Følg med på nettsiden vår og FB-siden vår - vi kommer til å legge ut arrangementsinfo ca 1 uke før timen holdes.

NB! Begrenset antall plasser!

Intensitetsgrad: Varierer, alt fra lav, middels til høy.


bottom of page